Ekonomija     | 15.02.2023. 12:22 |

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

FENA Saopćenje, Foto/ pufbih

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH danas je otvorila adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf na adresi 770. Slavna brdska brigada b.b. u Donjem Vakufu. 

Svečanim presijecanjem vrpce poslovne prostorije otvorili su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i rukovoditeljica Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik Jela Šušnja.  

Poreznoj upravi Federacije BiH Odlukom Vlade Federacije BiH iz 2016. dat je na korištenje poslovni prostor bivšeg Zavoda za platni promet Federacije BiH u Donjem Vakufu na adresi 770. Slavna brdska brigada, i to: prizemlje površine 127,78 m2, sa 41,74 m2 zajedničkog prostora sa Finansijsko – informatičkom agencijom.

S obzirom na to da navedeni prostor nije bio adaptiran niti prilagođen za rad zaposlenika, ali ni pristup poreznih obveznika, bilo ga je potrebno adaptirati. Međutim, kako od momenta dodjele na korištenje prostora nisu bila odobravana sredstva za adaptaciju, Porezna uprava Federacije BiH je tek u 2022. izvršila potpunu adaptaciju i rekonstrukciju navedenog prostora, čime je stvorila normalne uslove za rad zaposlenika i pružanje usluga poreznim obveznicima i građanima s tog područja.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke, a po urađenom projektu, izabran je najpovoljniji ponuđač, te zaključen ugovor za adaptaciju, ukupne vrijednosti 198.892,98 s PDV-om. Sredstva za adaptaciju Poreznoj upravi Federacije BiH osigurala je Vlada Federacije BiH kroz budžet za 2022., saopćeno je iz PUFBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U FBiH u periodu januar-mart uplaćeno 1.945.383.748 KM javnih prihoda

Porezna uprava FBiH uputila javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2023.

Povećana naplata javnih prihoda u FBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu