Bosna i Hercegovina     | 04.04.2023. 12:52 |

OO SDA Srebrenica - Osuda Tursunovićevog učešća u organizaciji i prijemu u povodu Dana policije RS

FENA Saopćenje, Foto/ OO SDA Srebrenica

SREBRENICA, 4. aprila (FENA) - Općinski odbor Stranke demokratske akcije (OO SDA) Srebrenica osudio je postupak predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Salke Tursunovića, koji je učestvovao u organizaciji i prijemu u povodu 4. aprila - Dana policije entiteta RS, navodeći kako se radi o sramnom i za žrtve genocida ponižavajućem postupku.

- Općinski odbor SDA Srebrenica osuđuje postupak Salke Tursunovića kojeg su srpske političke partije izabrale da predstavlja Bošnjake, a koji je u svojstvu predsjednika Skupštine opštine Srebrenica učestvovao u organizaciji i prijemu u povodu 4. aprila, Dana policije entiteta RS - saopćeno je iz OO SDA Srebrenica.

Iz ove stranke podsjećaju da su po pravosnažnoj presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu dijelovi vojske i policije RS osuđeni za genocid nad Bošnjacima.

- Ovaj ponižavajući i izdajnički postupak Salke Tursunovića je dokaz da je njegova izdaja bošnjačkog kluba u SO Srebrenica došla na naplatu - navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, Općinski odbor SDA Srebrenica će tražiti od organizacija preživjelih žrtava genocida da se Salki Tursunoviću uskrati prisustvo zvaničnim programima  obilježavanja na mjestima gdje su u genocidu ubijeni Bošnjaci.

- Ne može se, istovremeno, obilježavati i podržavati dželat i žrtva - poručili su iz OO SDA Srebrenica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica

OO SDA Srebrenica osudio današnji čin pred kapijom Memorijalnog centra Potočari

Saopćenje OO SDA Srebrenica

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel