Kultura     | 03.05.2023. 19:47 |

Festival 'FEDU' otvoren defileom cirkuske trupe 'Master&Margarita' i predstavom 'Zlatokosa'

FENA Vanja Tolj, Foto: Almir Razić

SARAJEVO, 3. maja (FENA) – Deveti festival dječije umjetnosti „FEDU“ zvanično je otvoren večeras defileom cirkuske trupe „Master&Margarita“ u Pozorištu mladih u Sarajevu, gdje je izvedena i predstava „Zlatokosa“ Pozorišta lutaka iz Mostara.

U okviru Festivala danas je u Općini Novi Grad izvedena predstava “Lakonoga u čarobnoj šumi”, a potom i prikazan dječiji igrani film „Čudesna šuma“. Pozorište mladih ugostilo je i predstavu GKL Split „Kaktus bajka“.

Centar za kulturu i edukaciju ugostio je kreativnu radionicu „U susret proljeću“, također su održane kreativne radionice „Messerova čarolija“ i „Pinokio u priči i pjesmi“ u sarajevskom At Mejdanu i muzičkom paviljonu, te „Kreativci s makazama“, „Suzanin kutak“ i „Skulpture drevne Bosne“, kao i književno kreativna čitaonica „Od škole do škole“.

U Historijskom muzeju BiH upriličena je radionica „Uradi sam/a“ – kako od recikliranog materijala napraviti izume kojima možemo unaprijediti svakodnevnicu, dok je u Brusa Bezistanu upriličen „Plavi artizam festivala dječije umjetnosti:muzejsko obrazovne radionice s djecom s poteškoćama u razvoju“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu