Bosna i Hercegovina     | 17.05.2023. 11:42 |

PROACTIVE regionalna konferencija o odnosima s javnošću i komunikacijama od 25. do 27. maja

FENA Saopćenje, Foto/ Proactive

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Kroz panel diskusije i PROACTIVE World Cafe radionice ovogodišnja konferencija, zakazana za 25. do 27. maj na Jahorini, bavit će se značajem nauke, naučne i medijske pismenosti, medijskim sadržajima i platformama, kreativnim metodologijama i alatima, te drugim važnim komunikacijskim i društvenim temama.

PROACTIVE 2023 je regionalna konferencija o komunikacijama koja 18 godina, od 2005., okuplja stručnjake i stručnjakinje iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Evrope.

Namijenjen je svima koji dolaze iz komunikacijske prakse korporacija, institucija, organizacija kao i osobama iz medija, menadžmenta i ljudskih resursa. Ukratko, svi kojima su odnosi s ljudima i komunikacija u opisu posla.

Ovogodišnje izdanje će staviti fokus na ulogu i odgovornost komunikacijskih praksi u održivom razvoju te povećanju pismenosti - bazične, medijske, naučne i informacione. PRoWoke&Change, provocirati, probuditi i promijeniti, slogan je pod kojim će razvoju industrije doprinijeti oni koji o njoj najviše znaju: praktičari.

PROACTIVE, regionalna konferencija posvećena odnosima s javnošću i komunikacijama, bit će održana od 25. do 27. maja na Jahorini.

PROACTIVE 2023 su podržali: Coca-Cola HBC Adria, OSCE misija u BiH, Područna privredna komora Banja Luka, Cardi, medijski partneri: FENA - Federalna novinska agencija, Alternativna televizija ATV, magazin Gracija, portal posao.hr i boljiposao.com te ekskluzivni radijski partner RSG radio - saopćili su organizatori.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Regionalna konferencija o saradnji na pitanjima nacionalnih manjina (VIDEO)

Više od 30 hiljada mladih učestvovalo u aktivnostima projekta 'Budućnost za mlade' (VIDEO)

Tegeltija: Snažan interes u BiH za jačanje saradnje u energetskom sektoru s norveškim kompanijama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu