Magazin     | 10.06.2023. 17:44 |

Na Jahorini održan 7. Termag Challenge Race, događaj koji BiH uvrštava na turističku kartu svijeta

FENA Saopćenje, Foto/ Hotel Termag

JAHORINA, 10. juna (FENA) - Na Jahorini je danas održana tradicionalna trail utrka "Termag Challenge Race" u organizaciji hotela Termag. Riječ je o jednoj od najvažnijih i najbolje organiziranih trail utrka u jugoistočnoj Evropi koja se održava sedmu godinu zaredom te je postala dio sportsko-rekreativne tradicije u BiH, ali i u regiji. Utrka je specifična po duljini i težini staza ali i preprekama koje sudionici trebaju uspješno svladati kako bi došli do cilja.

Tako je ove godine na utrci sudjelovalo više od 200 natjecatelja i to na tri staze - plavoj, dužine devet kilometara, crvenoj dužine 14 kilometara te crnoj dužine 21 kilometar.

Organizatori su ove godine naglasak stavili na rekreaciju za cijelu obitelj pa je tako osmišljena i posebna obiteljska utrka na stazi dugačkoj četiri kilometra, a koja je bila predviđena za zajedničko sudjelovanja roditelja i djece.

Čarobne šume, impresivne ljepote, svježe temperature, čist zrak i obilje zabave obilježile su ovogodišnji “Termag Challenge Race” na kojem su sudjelovali natjecatelji iz cijele regije, a pobjedu su u muškoj kategoriji odnijeli Boris Stanojević (plava staza), Neven Cicović (crvena staza) i Ernis Džemdžić.

U ženskoj kategoriji pobjednice su Asja Ćesir (plava staza), Emina Begić (crvena staza) i Mišel Vrhovac (crna staza).

U kategoriji obiteljske utrke pobjedu je odnijela obitelj Dejana Lučića.

Po završetku utrke pobjednici su izjavili da je iza njih nezaboravno sportsko i rekreativno iskustvo.

- Oduševljeni smo organizacijom i rezultatima. Svima preporučamo sudjelovanje na ovom natjecanju jer je lijek za duh i tijelo, a posebno nas veseli što Termag Challenge Race dobiva konture ozbiljnog međunarodnog natjecanja pa je tim više ovaj događaj relevantniji i uzbudljiviji - složili su se pobjednici koji su se s ostatkom natjecataljea zatim uputili na DJ Party uz autohtone delicije.

Tatjana Kos, voditeljica odnosa s javnošću hotela Termag izjavila je kako su iznimno ponosni što sedmu godinu zaredom sudjeluju u organizaciji događaja koji ide za promocijom zdravog načina života, održivog turizma i zabave.

- Termag Challenge Race postao je bez sumnje važan sportski događaj u BiH kojem pristupa sve više sudionika. Iz godine u godinu nastojimo oplemeniti sadržaj utrke na bajkovitim planinskim putevima Jahorine kao jedne od najljepših planina u Evropi s iznimnim rekreativnim značajem za cijelu BiH. Trudimo se i infrastrukturu dignuti na najbolju moguću razinu pa smo u sklopu hotela osigurali prostor i animatora za svu djecu čiji su roditelji sudjelovali u zahtjevnijim utrkama. Išli smo za tim da ovo bude bezbrižni porodični ali opet adrenalinom nabijeni event - kazala je Kos.

Iz Termaga su ovom prilikom najavili još dva važna sportsko-rekreativna eventa koja će se održati na ljeto.

Prvi je Termag MTB maraton koji se održava u julu. Prvi put održan je 2020. godine, a zahvaljujući iznimnoj organizaciji maratona proteklih nekoliko godina, Termagu je povjerena organizacija jedne od MTB utrka u sklopu državnog prvenstva BiH.

U augustu će se pak održati Termag triatlon. Riječ je o prvom takvom događaju u regiji, a natjecatelji će se imati priliku okušati u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kojoj će biti zastupljene vožnja biciklom, plivanje i trčanje s preprekama.

- Ovakav oblik proljetnih i ljetnih manifestacija smatramo važnim za strateško pozicioniranje BiH kao destinacije za aktivni turizam u domaćem ali i u međunarodnom kontekstu. Naš je cilj bio svijetu pokazati da se na Jahorini itekako ima što raditi i kad nema snijega. Posebno nas veseli što je takva filozofija prihvaćena među gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore - dodao je Milan Đapić, direktor za sport i rekreaciju hotela Termag.

Inače, hotel Termag jedan je od najdugovječnijih i najprestižnijih BiH hotela sa strateškom važnošću za BiH turizam u smislu zapošljavanja, investicija i razvoja turističkog sektora. Smješten je u blizini žičare u srcu ski-centra na Jahorini, nekadašnjem Olimpijskom centru. Termag je već desetljećima tržišni lider kad je riječ o zimskom i ski turizmu te jedna od omiljenih destinacija za domaće i inozemne goste ali i renomirane kompanije, politička predstavništva i institucije koje na Jahorini održavaju tim bildinge, mitinge i kongrese, saopćili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Udruženja i mještani traže proglašenje Jahorine zaštićenim parkom prirode  

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu