Bosna i Hercegovina     | 13.06.2023. 15:35 |

Štićenici Zavoda Pazarić borave ove sedmice na ljetovanju u Neumu

FENA Saopćenje, Foto/ Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Ustanove socijalnog zbrinjavanja u okrilju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike brinu da njihovi štićenici ne oskudjevaju u sadržajima, koliko god je to moguće u uslovima u kojim svakodnevno rade ove ustanove. Jedna od najnovijih aktivnosti koju je uprava Zavoda Pazarić organizovala jeste ljetovanje na Jadranskom moru, u bh. gradu Neumu, za one korisnike koji mogu uz pratnju i podršku uposlenika putovati i samostalno funkcionisati.

 - Grupa od osamnaest korisnika JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić  u pratnji naših šest uposlenika trenutno boravi na ljetovanju u Neumu. Zasluženo ljetovanje uz plavetnilo neba i mora korisnici Ustanove sa radošću su iščekivali, te u ugodnom boravku u ovom bosanskohercegovačkom gradu na Jadranskom moru uživaju u sunčanju, kupanju i druženju - javio je direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić.

Napomenuo je da organizacija tog ljetovanja jeste nastavak procesa socijalne inkluzije korisnika Ustanove.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pohvalio je upravu i požrtvovanost uposlenika Zavoda Pazarić koji su na sebe preuzeli brigu o ovih osamnaest štićenika tokom boravka na ljetovanju, te poželio lijepo vrijeme i uspomene svima koji borave u Neumu. Ujedno je najavio i donošenje novog Zakona o socijalnim ustanovama i Zakona o socijalnim uslugama koji će značajno doprinijeti poboljšanju usluga i kvaliteta života štićenika javnih ustanova socijalnog zbrinjavanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Delić povodom Svjetskog dana sigurnosti i zdravlja na radu posjetio Tehnološki fakultet i Zep-ING

Delić na otvaranju roditeljske kuće u Tuzli: Roditeljske kuće su obaveza koja se ne smije zaboraviti

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu