Bosna i Hercegovina     | 14.06.2023. 17:22 |

FUP - MUPTK ponuđena materijalno-tehnička i kadrovska pomoć

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 14. juna (FENA)  - Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) ponuđena je pomoć u materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima, saopćeno je iz  Federalna uprava policije (FUP).

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić danas su obavili hitan telefonski sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudinom Mehanovićem i komesarom Dževadom Kormanom, povodom nemilog događaja u Lukavcu u kojem je bivši učenik ove škole, vatrenim oružjem, ranio pomoćnika direktora Osnovne škole „Lukavac Grad“ u Lukavcu.

Tom prilikom je ponuđena pomoć u materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima te je stavljen na raspolaganje helikopter Federalne uprave policije u slučaju potrebe transporta povrijeđene osobe.

U vezi s tim,  zaključeno je da će Isak i Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije, zatražiti od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano pojačaju prisustvo policijskih službenika oko obrazovnih institucija te na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, kao i aktivno praćenje internet-sadržaja na kojima se mogu prikupiti informacije o osobama koje podržavaju ovakav ili sličan vid nasilja te povećati aktivnosti koje imaju za cilj sprečavanje izvršenja ovakvih ili sličnih krivičnih djela.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi stepen sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine bio na najvišem mogućem nivou.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

FUP - Jedna osoba uhapšena zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

FUP će inicirati formiranje radne grupe na nivou Ministarstva sigurnosti BiH u vezi 'Amber sistema'

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'