Ekonomija     | 08.08.2023. 15:53 |

Ministar Šteta na gradilištu tramvajske pruge: Svi možemo biti ponosni na ovaj projekt  

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press Kantona Sarajevo

SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove na tramvajskoj pruzi i raskrsnici kod Tehničke škole.  

Naveo je da su izgradnja tramvajske pruge, kao i obnova raskrsnica i pružnih prelaza podrazumijevali velike izazove.

- Nakon svega urađenog do sada, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan i da svi možemo biti ponosni na ovaj projekt. Mnogo posla je iza nas, kao i truda i odricanja za svakog čovjeka koji je uključen u bilo koji dio projekta. Naši građani su imali strpljenje i razumijevanje zbog mijenjanja navika u javnom prevozu kako bi se projekt odvijao. Zbog svega toga sam i ponosan, i zahvalan, i sretan. Očekuje nas još obaveza, kako bismo dobili potpunu novu tramvajsku prugu, nakon više od 60 godina, i kako bismo mogli biti ponosni kakvu smo prugu svi zajedno izgradili - izjavio je Šteta.  

Iz Vlade KS navode da je rekonstrukcija drugog dijela tramvajske pruge podrazumijevala i obnovu svih raskrsnica na njenom dijelu, a trenutno se izvode radovi na raskrsnici kod Tehničke škole. Sljedeće sedmice počinju radovi na posljednjoj raskrsnici na glavnoj saobraćajnici koja će biti obnovljena, a to je raskrsnica na Čengić Vili.  

Do sada su obnovljene raskrsnice na Dolac Malti, Socijalnom, Pofalićima i Skenderiji. Tokom izvođenja radova veliki značaj u protoku saobraćaja imala je saobraćajna policija.  

Izgradnja tramvajske pruge odvijala se u dvije faze, prva od Ilidže do Čengić Vile koja je puštena u promet prošle godine, a druga od Čengić Vile do Marijin Dvora čiji se završetak očekuje u narednom periodu.  

To je najznačajniji projekt infrastrukture javnog prevoza u Kantonu Sarajevo i njegova realizacija će imati velike benefite za sve građane ovog kantona i sve one koji posjete glavni grad Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šteta obišao radove na izgradnji tunela Kobilja Glava

Počela izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

Počela izgradnja 13 kilometara tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru