Bosna i Hercegovina     | 09.08.2023. 16:13 |

Ambasador Dario Novalić predao akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije

FENA Saopćenje, Foto/ MVP BiH

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Dario Novalić predao je danas akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc Musar. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije.

Predsjednica Pirc Musar zaželjela je dobrodošlicu ambasadoru Novaliću i izrazila uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, i dalje razvijati i jačati.

Predsjednica je također izrazila zainteresiranost Slovenije da, kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore, pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dijelom Evropske unije.

- Ambasador Novalić je zahvalio za dobrodošlicu i izraze podrške Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu, navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji neupitan vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji - saopćeno je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel