Bosna i Hercegovina     | 04.10.2023. 15:37 |

Lakić razgovarao s predstavnicima sindikata metalskog sektora

FENA Saopćenje, Foto/ Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održao je sastanak sa predsjednikom Sindikata Arcelor Mittal Zenica Rešidom Fetićem. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Kantonalnog odbora sindikata metalaca ZDK Kenan Mujkanović, predsjednik Sindikata metalaca FBiH Almir Salihović i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije navode da su predstavnici sindikalnih organizacija ministra upoznali sa problemima s kojima se susreću kada je u pitanju poslovanje Arcelor Mittala i njihovoj borbi za novi kolektivni ugovor, s obzirom da je prethodni istekao sredinom maja ove godine. Razgovarali su i o povećanju plata, te o nerazumijevanju uprave ove kompanije o stanju njenih uposlenika.

Ministar Lakić je poručio učesnicima sastanka da resorno Ministarstvo daje punu podršku radničkim pravima i da zajedno sindikat i poslodavac, u ovom slučaju Arcelor Mittal Zenica, trebaju doći do kompromisnog rješenja, te da se nada da će u tom smjeru ići i daljnji razgovori kako bi se situacija u Arcelor Mittalu riješila na zadovoljstvo svih strana, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

 

 

 

URED VLADE FBIH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvaničnik Hamasa tvrdi da nema napretka u razgovorima u Kairu o prekidu vatre u Gazi

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. travnja

Izrael šalje delegaciju u Katar na nove razgovore o prekidu vatre u Gazi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel