Ekonomija     | 20.10.2023. 11:27 |

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

FENA Promotivni tekst, Foto/ VIA MEDIA

Nastavlja se zlatni niz nagrada za Via Mediu

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Sinoć je na regionalnoj konferenciji medijskih trendova SEMPL Via Media proglašena apsolutnim pobjednikom i dobitnikom Grand Sempler-a, kao najznačajnije nagrade ovog renomiranog festivala. To je, nakon nedavno završenog Golden Drum festivala, kada je proglašena je najboljom agencijom u Adriatic regiji, još jedno izuzetno priznanje za kreativni tim ove bh. agencije, ali i cijele kreativne industrije u Bosni i Hercegovini.

Pored Grand Semplera, agencija Via Media je osvojila Zlatne Semplere u sljedećim kategorijama:

-        Strateško korištenje media mix-a/ Strategic use of the media mix

-        Najbolja PR strategija ili promocija/ Best PR strategy or promotion

-        Najbolje iskorišten influencer marketing/ Best use of influencer marketing

“Pobjednička medijska strategija se takmičila u nekoliko kategorija i zaista je izvanredna. Ubrzo su svi članovi žirija prepoznali ovu strategiju kao jedinstvenu, o tome nismo ni morali da razgovaramo“, rekao je Božidara Abramović, generalni direktor Omnicom Media Group, Hrvatska o projektu „U Bingu sam izazov“ koji je nagrađen Grand Semplerom.

Na ovogodišnje Sempler takmičenje za najbolje medijske strategije u regionu pristigle su 102 prijave od kojih su 52 ušle u uži izbor.

„Nakon prvog Golden Drum-a, donijeli smo u BiH i prvi Grand Sempler i time još jednom potvrdili da spoj kreativnosti i strateškog promišljanja, koje se ne boji pomjerati granice, ne može ostati neprepoznat. Naročito kada o tome odlučuju internacionalni eksperti. Čini mi se da se svaki dan javno zahvaljujem svom timu i klijentu Bingo, ali kada za to imamo ovakav povod, radim to sa zadovoljstvom i ponosom. Vjerujem da je ispred nas još mnogo nagrada, koje će nastaviti naš zlatni niz.”– rekao je Haris Mujanović, CEO Via Media i direktor marketinga kompanije Bingo.

Bottom of Form

Predstavnici medija ukoliko su vam potrebne dodatne informacije molimo vas kontaktirajte Sanela Tunović, PR Director na e-mail sanela.tunovic@viamedia.ba ili 387 61 539 535.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Golden Drum - Via Media je Adriatic Agency of the Year

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu