Bosna i Hercegovina     | 06.12.2023. 19:20 |

Okruglim stolom Udruženje 'Žena BiH' skrenulo pažnju na položaj žrtava nasilja

FENA Saopćenje, Foto/ Žena BiH

MOSTAR, 6. decembra (FENA) - Okrugli stol u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje ranjivih žena kroz razvoj specifičnih vještina", kojeg Udruženje "Žena BiH" Mostar sprovodi uz podršku irske ambasade u Sloveniji, održan je u srijedu u Mostaru.

 

Na okruglom stolu učestvovali su članovi Koordinacionog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u porodici u HNK te predstavnice i predstavnici i drugih relevantnih institucija koje se bave prevencijom i borbom protiv nasilja, kao i predstavnice Udruženja "Žena BiH" Mostar.

Ovim događajem obilježila se i globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" i njime se želi skrenuti pažnja na položaj žena žrtava nasilja, kao i educirati javnost o načinima i mehanizmima za ostvarivanje prava svih građanki i građana, pa tako i žrtava nasilja, naglasili su organizatori.

"Zahvaljujemo se podršci irske ambasade u Sloveniji (The Minister for Foreigh Affairs of Ireland) i svim učesnicima današnjeg događaja na njihovom aktivnom učešću i doprinosu okruglom stolu, kao i svemu što rade na sprečavanju i borbi protiv nasilja, kako bismo svi zajedno pomogli u stvaranju sigurnijeg BiH društva za sve njegove članice i članove", poručili su iz Udruženja "Žena BiH".

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Mostarski sajam: Okrugli stol na temu 'Herzegovina Cycle Cool Tours'

'Žena BiH' organizirala okrugli stol o jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu

Lendo organizirao okrugli sto povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine