Ekonomija     | 07.03.2024. 16:38 |

Nikšić i Lakić u BNT TMiH: Namjenska industrija bilježi rekordne rezultate

FENA Duško Pucar, Foto: Duško Pucar

NOVI TRAVNIK, 7. ožujka (FENA) - Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije posjetili su u četvrtak BNT TMiH, poduzeće namjenske industrije, dio nekadašnjeg giganta Bratstva.

 

Direktor poduzeća Besim Belegić upoznao ih je s poslovnim rezultatima poduzeća koje nakon nekoliko godina stagnacije ponovno raste.

"Poduzeće u ovom trenutku ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem kako ćemo ove godine imati realizaciju proizvodnje blizu 40 milijuna maraka. Danas smo potpisali ugovor u vrijednosti od 17,5 milijuna KM. Također potpisana je i odluka o isplati 2.520 KM pomoći za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30. lipnja ove godine", kazao je Belegić.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo sinergijom rada poduzeća, Ministarstva i Vlade.

"Mi smo svjedoci revolucije kad je ova firma u pitanju, ova firma je napravila sjajan posao u vrlo kratkom roku. To je pokazatelj da postoji velika sinergija između poduzeća i Vlade i zajednički ćemo graditi ovu firmu za naredno razdoblje", ocijenio je Lakić.

Premijer Nikšić je poručio da će Vlada i dalje stajati iza namjenske industrije.

"Ovo što imamo u BNT-u nije rezultat rada i pameti ove Vlade, nego rezultat rada i pameti aktualnog menadžmenta. Prvi veći posao koji BNT radi je rezultat odlaska direktora ministra na sajam u SAD. Vlada FBiH će stajati apsolutno iza namjenske industrije jer je ona motor koji može dati zamah čitavom gospodarstvu", rekao je Nikšić.

Uskoro video!!!

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Novi Travnik dobio 42.500 eura za uređenje Gradske knjižnice

Novi Travnik: Milas posjetio gradilišta u projektima koje financira Vlada RH (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu