Stranačke aktivnosti     | 09.03.2024. 12:25 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

Pandurević: Ešdaun bi se danas ponosio na SNSD

'Ono što nije uradio čak ni Pedi Ešdaun juče su uradili poslanici i delegati SNSD-a, US i DEMOS-a u PS BiH. Zakonom o sprečavanju sukoba u institucijama na nivou BiH potpuno su poništili konstitutivnost Republike Srpske i ravnopravnost naroda u BiH, što još nikada nikome nije pošlo za rukom. Nažalost, ispostavlja se da su najveća opasnost za Srpsku njene lažne patriote'', član Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević ovim riječima je ocijenila jučerašnje usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa prema kojem Komisija za sukob interesa na nivou BiH može donositi odluke i bez Republike Srpske.

''Da su makar to istrgovali za Zakon o Ustavnom sudu BiH i dobili odlazak stranih sudija, mogla bih razumjeti. Ali, Zakon o Ustavnom sudu su zaboravili i više ga ne smiju pomenuti, iako su upravo oni ti koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili zaključak da nema usvajanja evropskih zakona dok se ne riješimo stranih sudija i OHR-a. Prvo su pogazili Narodnu skupštinu, a sad gaze čitavu Republiku Srpsku i njen ustavni položaj zagarantovan Dejtonskim sporazumom. Uspjeli su ono što nije uspjelo ni Izetbegovićima'', ističe Pandurevćeva.

Ona kaže da se ponadala nakon diskusije poslanika SNSD-a Nebojše Radmanovića da će biti dovoljno patriotizma i razuma u SNSD da ne prihvate anuliranje Republike Srpske.

''Radmanović je iznio sve ono što smo i mi upozoravali i potvrdio da je narušena ravnopravnost naroda i entiteta. Nažalost, izgleda da je Dodikova telefonska instrukcija kako da glasaju bila ispred Republike Srpske. Ova situacija nam ponovo pokazuje koliko je opasno kada Republikom Srpskom upravljaju ljudi koji su ucijenjeni od stranaca. Ne pitaju kolika je cijena, nego Srpsku daju na pladnju'', zaključila je Pandurevićeva.

Ona, dodaje i da usvojeni zakon ne znači kraj korupciji, nepotizmu jer su prepisana rješenja iz starog, te da je jedina novina to što je poništeno entitetsko glasanje.

''Kada ga poništite u jednom zakonu, otvorili ste Pandorinu kutiju i biće poništeno i u drugom, trećem itd. Biće poništeno i u mnogo opasnijim zakonima gdje je važan svaki glas iz Srpske. Entitetsko glasanje je svetinja u koju se ne dira, ako si lojalan Republici Srpskoj i njenom narodu'', poručila je Pandurevićeva.


Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu