Bosna i Hercegovina     | 18.04.2024. 16:48 |

Održan Proljetni bazar u suradnji Porschea BH i JU Mjedenica

FENA Saopćenje, Foto/ Porsche BH d.o.o. Sarajevo

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Proljetni bazar, drugi po redu u organizaciji kompanije Porsche BH d.o.o. Sarajevo, održan je u prostorijama te kompanije.

 

Prema saopćenju organizatora, ovaj događaj je nastao kao nastavak saradnje između kompanije Porsche BH i Javne ustanove Mjedenica, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece, koja se manifestuje organizacijom zajedničkog bazara.

- I ove godine smo ponovo organizovali Proljetni bazar kako bismo podržali aktivnosti Zavoda Mjedenica i omogućili da se plasiraju proizvodi od keramike, drveta i stakla, koje učenici u okviru nastave u raznim radionicama proizvode. Pored toga, naše uposlenice su donirale domaće torte i kolače i ručno rađene igračke kako bi podržale rad ustanove. Naša kompanija kroz razne projekte brine o društvenoj zajednic te su planirane dodatne aktivnosti povezivanja sa ovom ustanovom - kazala je Belgin Arnautović, PR menadžerica kompanije Porsche BH.

- Sa velikim zadovoljstvom smo drugu godinu zaredom realizovali zajedničku aktivnost predstavljanja naših unikatnih radova na Proljetnom bazaru u predivnoj atmosferi prodajnog salona Porsche Sarajevo. Zaposlenici kompanije Porsche BH su učinili da se djeca i uposlenici JU Zavoda Mjedenica osjećaju ugodno te je saradnja prerasla u prijateljstvo. Također je napravljen dogovor za druge oblike saradnje. Veliko hvala menadžmentu i svim zaposlenicima Porsche BH - dodala je Zumreta Jeina, direktorica Javne ustanove Mjedenica.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel