Ekologija

Banja Luka podržala međunarodni ekološki projekat

BANJA LUKA, 5.maja (FENA) – Grad Banja Luka je podržao međunarodni ekološki projekat pod nazivom "Parlament riba", koji će u tom gradu biti održan od 22. do 27. maja.

Na sastanku predstavnika banjalučke Gradske uprave i nosilaca projekta "Paralment riba" iz SR Njemačke precizirane su faze realizacije projekta čiji je cilj podizanje svijesti stanovništva o zaštiti životne sredine. 

-To je ekološki projekat nastao po ideji Regule Štajner–Tomić i ispričan na jedan pozorišni način, čiji je cilj podizanje svijesti stanovništva o zaštiti životne sredine naročito voda, rijeka, jezera, mora - rečeno je na sastanku u Gradskoj upravi Banje Luke, tokom kojeg su gosti izrazili zadovoljstvo čistoćom i urednošću grada na Vrbasu.

U realizaciji projekta iz Banje Luke učestvuju učenici nekoliko osnovnih škola, Narodno pozorište RS-a i preduzeća „Vodovod“ i „Čistoća“.

Uz radionice, na kojima će djeci biti ukazano na važnost očuvanja zdrave životne sredine, bit će upriličena izložba dječijih radova nastalih tokom trajanja projekta, te pozorišna predstava.
    
Projekat „Parlament riba“ organizuje se treću godinu za redom u gradovima jedne od država regiona. Nakon Kotora i Smedereva, ove godine je izabrana Banja Luka.

Realizuje se pod pokroviteljstvom DBU (Nemačka federalna ekološka fondacija), a u saradnji sa "Kurth teather"(pozorišna trupa iz Berlina) i EUCC-D (Obalska unija Nemačke).

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.