Diplomate i bh dužnosnici na ramazanskom prijemu u Kulturnom centru "Kralj Fahd" | FENA


Bosna i Hercegovina

Diplomate i bh dužnosnici na ramazanskom prijemu u Kulturnom centru "Kralj Fahd"

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Pod pokroviteljstvom ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani Mominaha sinoć je upriličen ramazanski prijem. Domaćin je na iftaru u Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Sarajevu  ugostio predstavnike kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, diplomatskog kora, međunarodne zajednice i medija.

-Ovakva druženja postaju tradicija. Počašćeni smo da zajedno iftarimo s našim prijateljima, čelnim ljudima institucija, ambasadorima, čelnim ljudima Vijeća Europe u Bosni i Hercegovini, Grada i osobama iz javnog, kulturnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine. Ramazan je mjesec druženja, boljeg upoznavanja i zbližavanja - rekao je za Fenu povodom ramazanskog prijema direktor Kulturnog centra  “Kralj Fahd” dr. Muhamed Alu Šejh.

Naglašava da se na iftare pozivaju predstavnici svih naroda i vjera te da je doprinos Kulturnog centra "Kralj Fahd" u poslijeratnom zbližavanju naroda u Bosni i Hercegovini značajan.

Različite aktivnosti od interesa za bh. društvo koje se realiziraju u Kulturnom centru "Kralj Fahd" rezultat su uspješne i višegodišnje saradnje s različitim institucijama, organizacijama i nevladinim sektorom.

- Posebno je  intenzivna i značajna  naša saradnja sa obrazovnim institucijama u BiH. Centar je dugi niz godina vodeći u kursevima engleskog i arapskog jezika, informatike i kaligrafija kako u BiH tako i u regionu. Bili smo  prvi organizatori međunarodne konferencije „Kibernetička sigurnost“  koja je održana u martu i koja je na najbolji način pokazala gdje se nalazi Bosna i Hercegovina u kontekstu ovog sve značajnijeg pitanja na globalnom nivou-rezimira Alu šejh aktivnosti Kulturnog centra "Kralj Fahd" i naglašava  kako će nastaviti  pomagati  bh društvo svojim kulturno-obrazovnim programima i biti most povezivanja i zbližavanja naroda Bosne i Hercegovine i naroda Kraljevine Saudijske Arabije.

(FENA) B.D.