Drljača otvara turnir 'UNIFIED-Sportom gradimo mostove prijateljstva' | FENA


Najave

Drljača otvara turnir 'UNIFIED-Sportom gradimo mostove prijateljstva'

Foto Fena/Arhiva

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača u petak, 17. novembra, će u sportskoj dvorani „Vistafon“ otvoriti turnir u malom nogometu pod nazivom “UNIFIED - Sportom gradimo mostove prijateljstva“.

Turnir će biti održan u organizaciji Javne ustanove za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i uz podršku Nogometnog saveza BiH.

Turnir predstavlja nastavak projekta kojim Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, na čelu s resornim ministrom, daje podršku, a koji za cilj ima jaču i snažniju socijalizaciju i inkluziju djece s poteškoćama u razvoju.

Sama činjenica da će ekipe učesnika doći iz cijele Federacije BiH, te da se djeca mjesecima spremaju i s velikim nestrpljenjem očekuju taj događaj, govori koliko su bitni takvi projekti.

Osim predstavnika ustanova koje se bave radom s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, učestvovat će i predstavnici srednjih škola, čime će u potpunosti biti zastupljene socijalizacija i inkluzija.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju događaj u petak, a predstavnike medija da izvještavanjem doprinesu socijalizaciji i inkluziji djece, odnosno da im zajedničkim snagama bude pružen doprinos i omogućene jednake prilike za učešće u svim životnim i društvenim procesima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J.Č.