U BiH sutra naoblačenje s kišom | FENA


Servisne informacije

U BiH sutra naoblačenje s kišom

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - U Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne sutra se prijepodne prognozira naoblačenje.

Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne prijepodne bit će magla. U drugoj polovini dana naoblačenje u cijeloj BiH. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana kiša će padati u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne i u Krajini. U noći na subotu jače naoblačenje sa zapada će donijeti obilnije padavine i pad temperature zraka. Vjetar umjerene jačine, od sredine dana i sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu do 3, a u Krajini i do 7 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 14 stepeni.

Na području Sarajeva prijepodne će biti magla. U drugoj polovini dana naoblačenje. Jutarnja temperatura zraka oko -4, a najviša dnevna oko 7 stepeni.

U većem dijelu BiH danas je sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima dugotrajne magle.

Temperature zraka u 13.00 sati: Sarajevo -2 stepena, Bjelašnica i Zenica -1, Bugojno i Sokolac 0, Srebrenica 1, Ivan-sedlo 2, Doboj, Jajce i Zvornik 6, Brčko i Mostar 7, Livno, Sanski Most i Tuzla 8, Bijeljina, Široki Brijeg i Stolac 9, Drvar i Trebinje 10, Banja Luka i Grude 11, Bihać i Gradačac 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.