Raiffeisen banka nastavila praksu prazničnog darivanja | FENA


FENA.BIZ

Raiffeisen banka nastavila praksu prazničnog darivanja

Foto/Raiffeisen BANK

Povodom vjerskih i novogodišnjih praznika Banka uručila donacije ukupne vrijednosti 40.000 KM 

„Neizostavni dio našeg poslovanja su društveno odgovorne aktivnosti koje donose dobrobit okruženju u kojem poslujemo. U nastojanju da naš uspjeh podijelimo s onima kojima je to najpotrebnije nastavili smo s našom dugogodišnjom praksom uručenja donacija povodom praznika umjesto uobičajenog oglašavanja te slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Naime, novogodišnje, pretpraznično doba je najljepše kada pričinimo radost drugima te sa zadovoljstvom mogu reći da smo tim povodom uručili pet donacija ukupne vrijednosti 40.000 KM“ , izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Svjesna važnosti strategije održivosti u skladu s kojom posluje, Raiffeisen banka je povodom Katoličkog Božića uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Centru "Nova Nada" iz Tomislavgrada. Donacije po 10.000 KM, povodom Nove godine, uručene su Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka“, te „SOS Dječijem selu“ Sarajevo. Povodom Pravoslavnog Božića Banka je donirala 5.000 KM vrtiću "Lepa Radić" iz Banjaluke.   

„Ovakve aktivnosti ne bi bile moguće bez povjerenja koje nam naši klijenti na ovom tržištu ukazuju već 25 godina, te koristim ovu priliku da im se na tome zahvalim. Također, želim spomenuti da smo slijedeći našu strategiju održivosti samo u ovoj godini podržali 95 projekata u oblasti humanitarnog djelovanja, edukacije, kulture, sporta i ekologije“, dodao je g. Dobnigg. 

Obim odgovornosti za finansijske institucije je širok: od zaštite okoliša do socijalne inkluzije. Stoga je jedan od stubova strategije održivosti Raiffeisen Grupacije biti angažovani građanin u zajednici u kojoj djeluje i aktivni sudionik u suočavanju sa društvenim pitanjima i izazovima.  

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću:

Telefoni: 033 287 655; 033 287 426; e-mail: raiffeisen.komunikacije@raiffeisengroup.ba

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.