Nastavak novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu BiH | FENA


Društvo

Nastavak novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu BiH

SARAJEVO, 1. januara (FENA) - U toku su posljednje pripreme i audio probe uoči večerašnjeg koncerta grupe Crvena jabuka čiji će članovi zabavljati građane Sarajeva i turiste u okviru trodnevnog novogodišnjeg slavlja.

Članovi tog popularnog benda zasvirat će ispred Vječne vatre, a tokom koncerta glavna saobraćajnica u tom dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine bit će zatvorena.

Nakon sinoćnjeg spektakularnog koncerta jedne od najvećih regionalnih zvijezda današnjice Zdravka Čolića kojem je prisustvovalo na desetine hiljada građana iz cijele BiH, ali i drugih zemalja, najviše zemalja susjedstva, posjetitelje će večeras zabavljati Crvena jabuka za početak nove 2018. godine.

Budući da je u Sarajevu veliki broj turista ove godine, na šta ukazuje popunjenost gotovo svih raspoloživih smještajnih kapaciteta, oni su prvi dan nove godine iskoristili za šetnju glavnim ulicama Sarajeva Ferhadiji i Titovoj.

Na Baščaršiji formirale su se velike gužve jer svi žele probati sarajevske ćevape, pite i druge bh. gastronomske specijalitete.

(FENA) E.F.