Sport     | 02.01.2018. 11:13 |

ATP Brisbane: Murray odustao zbog bolova u kuku

FENA Agencije

BRISBANE, 2. siječnja (FENA/Hina) - Najbolji tenisač svijeta na kraju 2016. godine Britanac Andy Murray, u utorak je objavio povlačenje iz turnira u Brisbaneu, gdje je trebao biti 2. nositelj, a kao razlog je naveo bolove u kuku, zbog kojih nije igrao nijedan službeni meč još od poraza u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona.

 "Vrlo sam razočaran što se moram povući iz turnira. Došao sam s namjerom da dobro započnem ovu sezonu, ali moj tim i ja smatramo kako još uvijek nisam sposoban za natjecanje na najvišoj razini", izjavio je bivši dvostruki pobjednik Brisbane Internationala objašnjavajući svoju odluku.

Murray je u Brisbaneu neporažen (9-0). Trijumfirao 2012. godine pobijedivši u finalu Ukrajinca Alexandra Dolgopolova te godinu dana poslije svladavši u borbi za trofej Bugarina Grigora Dimitrova.

Murray je u ovom trenutku na 16. mjestu ATP ljestvice i bio je postavljen za 2. nositelja u Brisbaneu, a na njegovo mjesto upao je 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, 26-godišnji Nijemac Yannick Hanfmann, koji će unatoč porazu u posljednjem kvalifikacijskom kolu, dobiti priliku da se pobjedom nad Amerikancem Ryanom Harrisonom probije u četvrtfinale glavnog turnira.

Odustajanje od nastupa u Brisbaneu dodatno budi sumnju da će Murray biti spreman za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u Melbourneu, do čijeg je početka ostalo manje od dva tjedna.

ATP Brisbane - 1. kolo

Kyle Edmund (VB) - Denis Shapovalov (Kan) 6-7 (5), 7-6 (4), 6-4

Hyeon Chung (Kor) - Gilles Muller (Luk/5) 6-3, 7-6 (1)

Michael Mmoh (SAD) - Federico Delbonis (Arg) 6-3, 6-4

Denis Istomin (Uzb) - Damir Džumhur (BiH/7) 6-7 (4), 6-3, 6-2 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lajović osvojio ATP turnir u Banja Luci

ATP Dubai - Medvedev prekinuo Đokovićev niz

Australija će za Olimpijske igre 2032. u Brisbaneu izdvojiti 4,5 milijardi eura

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'