Magazin     | 02.01.2018. 14:56 |

Kontroverzni rabin platio oglas u novinama kako bi izvrijeđao slavnu pjevačicu

FENA Ivana Banovic

WASHINGTON, 2. siječnja (FENA) - Kontroverzni američki rabin Shmuley Boteach nazvao je novozelandsku glazbenu zvijezdu Lorde zatucanom jer je otkazala planirani koncert u Izraelu zbog protesta protiv postupanja Izraelaca prema Palestincima.

Rabin Boteach i njegova organizacija World Values Network žestoko su kritizirali 21-godišnju pjevačicu, i to u plaćenom oglasu preko cijele stranice objavljenom u The Washington Postu u nedjelju, prenose mediji.

Rabin iz New Jerseyja, koji inače redovno piše za Breitbart News, a svojedobno je bio duhovni savjetnik Michaela Jacksona, rekao je da se pjevačica "priključila globalnom antisemitskom bojkotu Izraela" te da je s 21 godinom jako mlada da bi bila zatucana.

 Lorde je prošli mjesec otkazala koncert koji je trebala održati u Tel Avivu u lipnju, nakon što su je kontaktirala dva aktivista, jedan izraelski i jedan palestinski, koji su je zamolili za takvu gestu kako bi time istaknula važnost prava Palestinaca.

"Puno sam razgovarala s ljudima različitih stavova i mislim da je u ovom trenutku ispravna odluka otkazati nastup. Nisam ponosna što moram priznati da nisam donijela dobru odluku oko Tel Aviva. Doista mi je žao što je mijenjam i što neću svirati za vas. Nadam se da ćemo jednog dana svi zajedno zaplesati", napisala je pjevačica.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U toku oglas za prijem 500 vojnika u Oružane snage BiH

Mostarska firma zapošljava penzionisane inženjere

Uskoro oglas za prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo