Servisne informacije     | 03.01.2018. 08:18 |

BIHAMK - Smanjena vidljivost na većini puteva kroz kotline i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini vidljivost je jutros smanjena zbog magle na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Izdvaja se dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, zatim putni pravci: Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, Jablanica-Prozor, Mostar-Nevesinje, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Tuzla-Olovo, kao i putevi na širem području Sarajeva, Goražda, Bosanskog Broda i Bihaća.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na mjestimičnu poledicu upozorava se na putnom pravcu Glamoč-Mrkonjić Grad. Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i na ostalim putevima u planinskim predjelima, a pažnja se skreće i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Preporučuje se  maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo