Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.01.2018. 09:15 |

PLO: Palestinska prava nisu na prodaju

FENA Internet

RAMALLAH, 3. januara (FENA) - Palestinska prava nisu na prodaju - odgovor je Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) na prijetnju američkog predsjednika o uskraćivanju financijske pomoći Palestincima ukoliko oni ne nastave s pregovorima s Izraelom.

- Mi plaćamo Palestincima stotine miliona dolara godišnje, a zauzvrat ne dobijamo nikakvu zahvalnost niti uvažavanje. Oni čak ni ne žele pregovarati o davno očekivanom mirovnom sporazumu s Izraelom. Mi smo sa stola maknuli Jerusalem, najteži dio pregovora, ali Izrael je zbog toga morao platiti veću cijenu. Međutim, s obzirom da Palestinci više ne žele pregovarati o miru, zašto bismo im mi trebali nastaviti i u budućnosti davati ove ogromne novčane iznose? - napisao je Trump na Twitteru, prenosi WAFA.

Članica izvršnog komiteta PLO-a Hanan Ashrawi, ovu Trumpovu objavu na Twitteru je nazvala ucjenom.

- Nećemo biti ucjenjivani. Predsjednik Trump je sabotirao našu potragu za mirom, slobodom i pravdom. On se sada usuđuje okriviti Palestince za posljedice njegovih vlastitih neodgovornih postupaka. Priznajući okupirani Jerusalem za izraelsku prijestonicu, Donald Trump ne samo da je prekršio međunarodne zakone, već je i potpuno sam uništio same temelje mira i dao odobrenje za izraelsku ilegalnu aneksiju tog grada - kazala je Ashrawi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Biden i Trump osigurali stranačke nominacije

Trump obećao da će osloboditi zatvorene zbog učešća u napadu na američki Kapitol 2021.

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana