Kultura     | 03.01.2018. 12:48 |

Promotivne cijene ulaznica Narodnog pozorišta Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo (NPS) kao poklon na početku nove kalendarske godine omogućilo je ljubiteljima teatra da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za komedije koje će biti izvedene u januaru, ali i većinu drugih predstava.

Ulaznice za sve kategorije koštaju deset KM. Na sceni NPS-a, 9. januara će biti izvedena komična Donicetijeva opera ''Viva la Mamma'' u režiji Aleksandra Nikolića. Dan poslije drama ''Sve se nekako preživi osim smrti'' u režiji Dine Mustafića. 

Komedija ''Balkanski špijun u Sarajevu'' rađena prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena 12. januara, a ''Ožalošćena porodica'' u režiji Ahmeda Imamovića 13. januara.

Balet NPS-a 16. januara izvest će ''Alisu u zemlji čuda'' u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. Za 17. januar planirano je izvođenje drame nastale u koprodukciji East West Centra i NPS ''Otkrivanje žene'' prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju. 

Komedija ''Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna'' u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena 19. januara.

Sva izvođenja počinju u 19.30 sati, saopćeno je iz NPS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Dan otvorenih vrata u Narodnom pozorištu Sarajevo povodom 1. novembra, Međunarodnog dana baleta

Balet Fest Sarajevo od 19. do 29. septembra - Iskustvo uživanja u umjetnosti baleta i plesa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'