Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.01.2018. 15:36 |

Regoje: Nema zahtjeva za evakuaciju građana BiH iz Irana

FENA

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Do sada nije bilo zahtjeva za evakuaciju od građana Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Iranu niti su se građani obraćali Ambasadi BiH u Teheranu zbog sigurnosnih problema - kazao je Feni načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

Napomenuo je da se u slučaju eventualnih problema građani BiH u Iranu mogu javiti Ambasadi BiH u Teheranu na sljedeće brojeve: +98 21 22 75 10 61 i +98 21 22 75 10 62.

Protesti u Iranu, koji traju već danima, počeli su zbog teške privredne situacije, visokih troškova života, nezaposlenosti i politike koju službeni Teheran vodi na Bliskom istoku, međutim, prerasli su u političke zbog poziva da vrhovni vjerski vođa Ayatollah Ali Khamenei odstupi.

Riječ je o najvećim protestima protiv vlasti od 2009. godine.

Više od 450 demonstranata je uhapšeno u Teheranu proteklih dana, a više stotina širom države. Neki od njih će se suočiti i sa smrtnom kaznom. Teheran je ograničio i pristup nekim mrežama za slanje poruka putem interneta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

EU priprema nove sankcije Iranu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'