Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 04.01.2018. 09:39 |

Ruski avioni bombardirali sirijski grad Misrabu, poginulo najmanje 20 osoba

FENA Internet

AMMAN, 4. januara (FENA) – U ruskim zračnim napadima u Siriji poginulo je najmanje 20 osoba, a desetine su povrijeđene kada su avioni bombardirali stambene zgrade u opkoljenoj pobunjeničkoj enklavi u okolici Damaska, tvrde stanovnici i organizacije koje prate događaje u toj državi, prenosi Reuters.

Najmanje četiri bombe su sravnile sa zemljom zgrade u gradu Misraba, a još najmanje deset osoba je poginulo u zračnim napadima na druge mete u gradovima koje kontroliraju pobunjenici protiv Assadovog režima. Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopćila da je u bombardiranju zgrada u Misrabi ubijeno 11 žena i jedno dijete.

Na snimcima sa mjesta tragedije, a koji su objavljeni na društvenim mrežama se vide spasioci koji pokušavaju izvući žene i djecu iz ruševina. Rusija odbacuje izvještaje nevladinih organizacija i tvrdi da su meta njihovih napada samo „tvrdokorni islamisti“.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Italija poziva na primirje u Ukrajini i mirovne pregovore s Putinom

Rusija će održati vojnu vježbu koja uključuje upotrebu taktičkog nuklearnog oružja

Ukrajinski zvaničnici - Rusija tokom noći pokrenula napad dronovima na oblasti Harkov i Dnjepar

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije