Regija     | 04.01.2018. 10:48 |

Mještani sela u Vojvodini protjerali migrante

FENA Agencije

SUBOTICA, 4. siječnja (FENA/Hina) - Mještani sela Bački Vinogradi, na sjeveru Vojvodine kod granice s Mađarskom, protjerali su migrante iz svojega mjesta "zbog straha i uništavanja obližnjih salaša", objavili su u četvrtak vojvođanski mediji, prenoseći navode Pannon RTV-a.

 "Mještani Bačkih Vinograda kažu da su ih migranti tjednima držali u strahu, te su se stoga udružili i protjerali ih. Najviše ih je bilo na jednom salašu gdje su boravili dulje vrijeme i iza sebe su ostavili mnogo smeća", bilježi Pannon RTV izvještavajući iz mjesta u kojemu su većina stanovnika mađarske pripadnosti.

 Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Robert Katona kaže da su migranti redom provaljivali u salaše, tražeći struju i vodu koju su potom ostavljali da curi i noću.

 Katona dodaje da se migranti nisu ustručavali ni od toga da zauzmu salaše uz samu graničnu ogradu. Mještani i vlasnici oštećenih salaša su se na koncu udružili i protjerali migrante i sada ih je najviše u mjestu Horgošu u trošnoj zgradi nekadašnjeg veleposjednika koja se nalazi blizu granice, prenio je Pannon.

 Mladi Pakistanac Adnan koji je izašao iz jednog hangara s privatnog posjeda kaže da ih ima 40-50, imaju pitke vode, a hranu im donose humanitarne organizacije. On želi otići u Italiju jer mu je tamo obitelj, i pokušat će proći.

 U jednom hangaru je parkiran kombi stranih tablica i izvana se vidjelo da unutra ima možda i više od sto ljudi, izvijestio je Pannon RTV.

 Migranata ima i u okolici Sombora, na sjevero-zapadu Bačke.

 Mjerodavni u somborskom prihvatnom centru za migrante su rekli da su uspjeli privući ilegalne migrante iz šatora u obližnjoj šumi, te da su i potom uputili u centre u centralnoj i južnoj Srbiji.

 Prema podacima iz prosinca u Srbiji boravi oko 4.100 migranata u prihvatnim centrima, i oko 300 ljudi koji su u pokretu oko granica.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'