Kultura     | 04.01.2018. 13:26 |

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra pod ravnanjem bečkog dirigenta Terze

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 4. siječnja (FENA) – Simfonijski orkestar Mostar održat će 5. siječnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače 'Novogodišnji koncert' po uzoru na onaj u Beču koji se još od 1939. izvodi svake godine 1. siječnja.

Ovaj je projekt dio program "Fenomen", odnosno "FEstival NOve Mostarske ENergije" koji će biti realiziran u suradnji s glazbenicima iz BiH i Hrvatske, a pod ravnanjem bečkog dirigenta dalmatinskih korijena Giuseppea Terze.

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko u četvrtak je na konferenciji za novinare izjavila kako će taj orkestar i njegovi prijatelji prirediti svim građanima Mostara i Hercegovine nezaboravnu večer.

Dodala je kako su na programu djela oca i sina Straussa, tri uvertire, valceri i polke, naglasivši kako je posebna vrijednost koncerta bečki dirigent bez kojega koncert ne bi mogao biti ovako veličanstven.

- Bez pomoći kolega iz Sarajeva i Republike Hrvatske, Simfonijski orkestra Mostar ne bi mogao prirediti ovaj koncert – kazala je Zovko.

Na koncertu se očekuje 40 glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

Maestro Giuseppe Josip Terza koji će dirigirati orkestrom odabrao je program Bečke filharmonije iz 1939. godine.

- Čast i zadovoljstvo mi je što sam pozvan da dirigiram na koncertu. Želja mi je prenijeti duh novogodišnjih koncerta u Beču, ovdje u Mostaru - rekao je Terza.

Istaknuo je kako se nada da će program biti zanimljiv te da će se publika odazvati u velikom broju.

Na konferencije za medije Mustafa Alendar iz Grada Mostara uputio je zahvale organizacijskom timu, javnim službama i medijima za uspješno organizirani doček Nove godine.

- Prije početka ove konferencije iz Turističke zajednice smo dobili informaciju kako je zabilježen veliki broj rezervacija u vrijeme finala festivala Fenomen i javnog dočeka - kazao je Alendar.

Početak koncerta planiran je za 19 sati, a ulaznice po cijeni od 10 i 15 maraka mogu su kupiti na blagajni 'Kosače'. 

 

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tradicionalni novogodišnji koncert hora 'Lege Artis' u BKC Tuzla 28. decembra

Mostarski simfoničari oduševili Novogodišnjim koncertom

Devet premijera na Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'