Servisne informacije     | 05.01.2018. 08:16 |

U BiH jutros pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magla ili niski oblaci. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima  bit će nešto više oblačnosti, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjere istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 6 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -2 stupnja, Bjelašnica -1, Bugojno i Ivan-sedlo 1, Sarajevo i Zenica 2, Grude, Livno, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Stolac i Tuzla 4, Doboj, Prijedor i Trebinje 5, Bijeljina, Brčko i Zvornik 6, Gradačac 8, Banja Luka 9, Bihać 13 stupnjeva.  

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'