Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.01.2018. 08:58 |

Sniježne padavine izazvale haos u istočnim i centralnim dijelovima Kine

FENA Internet

SHANGHAI/BEIJING, 5. januara (FENA) - Kinu očekuje novi talas sniježnih padavina i nezapamćenog nevremena u centralnim i istočnim područjima, a nakon što su rekordne padavine paralizirale dijelove zemlje, prenosi Reuters.

Od utorka su velike padavine izazvale haos, pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, poremećaji su uzrokovani u provincijama gdje živi više od milion stanovnika. Zabilježene su i velike štete na poljoprivrednim dobrima.

Metereolozi predviđaju nove sniježne padavine. Odsječene su komunikacije, vodovi za električnu energiju, zatvorene škole i aerodromi u pogođenim regionima.

U gradu Suizhou, sa oko 2,5 miliona stanovnika, uopće nema struje. Tri aerodroma su zatvorena, a poremećen je i željeznički saobraćaj. Došlo je do rušenja krova lokalne autobuske stanice pri čemu je jedna osoba poginula, a obrušeni krov fabrike je blokirao petoricu radnika.

U glavnom gradu Kine, nisu zabilježene padavine kao i u sjevernim dijelovima zemlje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta