Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 12:31 |

Ivanićeva božićna čestitka: Svi zajedno treba da budemo bolјi lјudi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je božićnu čestitku Nјegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve te pravoslavcima. 

- Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada se rodio Isus Hristos u tami Vitlejemske pećine i donio novu svjetlost među lјude. Božić je praznik koji posebno promoviše dvije klјučne vrijednosti – lјubav i mir. A to nam u ovim vremenima posebno treba. Ljubav da bismo razumjeli druge i drugačije i mir da bismo zajedno napredovali.

Svi zajedno treba da budemo bolјi lјudi, da se suzdržavamo od sukoba, pokazujemo mnogo više tolerancije - da bi nam svima bilo bolјe.

Neka dragi Bog svima vama i vašim porodicama podari svakog dobra, zdravlјa i sreće. Svim pravoslavnim Srbima u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, našoj braći u Hrvatskoj i Crnoj Gori i širom svijeta, te svima koji slave iskreno čestitam Božić pozdravom: "Mir Božji - Hristos se rodi!“, navodi se u božićnoj čestitki člana Predsjedništva BiH Ivanića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana