Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 14:42 |

Božićna čestitka paroha zeničkog

FENA Saopćenje

ZENICA, 5. januara (FENA) - Paroh zenički i starješina "Hrama Rođenja Presvete Bogorodice“ u Zenici, jerej Marko Maleš svim pravoslavnim vjernicima uputio je božićnu poruku u ime Srpske pravoslavne crkvene opštine u Zenici.

-Božić je jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, jer nam donosi radosnu vijest rođenja spasitelja svijeta i to je dan otkrivanja vječne istine o Bogu, čovjeku i svijetu. Ljudi su braća i vječna sabraća, prizvana na uzajamnu ljubav, mirenje i praštanje, i zato je Božić praznik mira, ljubavi i porodice - ističe u poruci Maleš.

On je u ime zeničke Srpske pravoslavne crkvene opštine svim ljudima dobre volje uputio poruku mira među ljudima, a svima koji slave Hristovo rođenje Božić je čestitao radosnim pozdravom "Hristos se rodi! Zaista se Hristos rodi!“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Papa Franjo u božićnoj poruci osudio strašna stradanja civila u Gazi

Maleš: Ljubav je iskonski pokretač svih događaja u istoriji spasenja, a pogotovu u dolasku Božića

Fra Željko Nikolić: Božić je blagdan poziva svima nama da promijenimo perspektivu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta