Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 15:23 |

U SDP-u nezadovoljni učinkom Gradskog vijeća Zenica i Skupštine ZDK

FENA

ZENICA, 5.januara (FENA) - Gradski odbor SDPBiH Zenica i Kantonalni odbor SDPBiH Zeničko-dobojskog kantona prezentirali su analizu rada Gradskog vijeća Zenica i  Skupštine ZDK u 2017. godini, te  viđenja aktuelne političke situacije u gradu i  kantonu.

U SDP-u, kako su istaknuli, nisu  zadovoljni prošlogodišnjim radom i učinkom Gradskog vijeća Zenica i Skuštine Zeničko-dobojskog kantona,  te smatraju da su se  mogli i morali ostvariti puno bolji rezultati, posebno kroz aktivnosti izvršne vlasti. 

- Prošlogodišnji rad Gradskog vijeća Zenica smatramo nezadovoljavajućim, jer se dosta vremena potrošilo na pitanja u vezi sa kladionicama, lažnim profilima, na međusobne optužbe i privatne interese. Vijećnici SDP-a su bili angažirani na rješavanju realnih potreba građana, i samo tri vijećnika na 17 sjednica imala su 76 inicijativa i 144 diskusije po tačkama dnevnih redova, bez replika, što govori da je SDP u Gradskom vijeću imao zapaženu ulogu, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu - kazao je predsjednik SDP-a Zenica Mladen Simić.

Stav kantonalnog SDP-a je da se Skupština ZDK nije  u potrebnoj mjeri bavila ključnim planskim dokumentima, a nije pred sobom imala ninacrt ovogodišnjeg budžeta, te je usvojena nerealna Odluka o privremenom finansiranju, dok je novo zaduženje od 30 miliona marka potpuno nepotrebno.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu