Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 15:53 |

Posjeta gradonačelnika Fazlića bihaćkom parohu Daliboru Neniću

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 5. januara (FENA) -  Povodom predstojećeg pravoslavnog praznika Božića, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas Dalibora Nenića, bihaćkog paroha, a ovaj već tradicionalni susret bio je prilika da se sumira protekla godina sa posebnim akcentom na saradnju između Grada Bihaća i Srpske pravoslavne crkve u Bihaću.

 - Ovo je vrijeme mira, porodične ljubavi i suživota i danas sam prenio našem parohu poruku da je Bihać kuća svih građana bez obzira na to kojoj vjeri i naciji pripadali. Želimo se radovati svim našim praznicima i uvjeren sam da ćemo i predstojeći Božić zajedno dočekati u zdravlju, porodičnoj sreći i međusobnom uvažavanju i poštivanju - kazao je gradonačelnik Fazlić, čestitajući građanima Bihaća pravoslavne vjere Božić.

Zahvalivši  na posjeti i porukama koje ohrabruju i daju nadu u bolje sutra, bihaćki paroh Dalibor Nenić je kazao da će pravoslavni vjernici i ove godine zajednički u svojim domovima dočekati najveći pravoslavni praznik Božić.

 - Nema prave slave bez Božića i mi ćemo i ove godine, sedmu godinu za redom, paliti Badnjak i nagovijestiti dolazak našeg praznika Božića. Hvala gradonačelniku na posjeti i riječima podrške i sretan sam što ćemo i kroz naredne dane proslave Božića poslati poruke mira i ljubavi - kazao je paroh Nenić.

Pored posjete bihaćkom parohu, gradonačelnik Fazlić posjetio je u bihaćkom naselju Pritoka  peteročlanu porodicu Dražena i Marije Kljajić. Čestitajući Božić, gradonačelnik Fazlić uručio je božićne paketiće najmlađim ukućanima, saopćeno je iz uprave Grada Bihaća.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Patrijarh Porfirije služio arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršij

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'