Servisne informacije

Narednih dana u BiH pretežno oblačno vrijeme

Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni. Na jugozapadu Bosne povremeno i jaki udari juga.

Dnevne temperature od 11 do 16 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme bit će u utorak. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu Bosne pojačan, istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 1 do 16 stepeni.

U BiH će u srijedu biti pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili u večernjim satima slaba kiša se očekuje ponegdje u Krajini i na zapadu Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno. Krajem dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u zapadnim, jugozapadnim i ponegdje centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom bit će i u petak. Padavine se ne očekuju na sjeveroistoku Bosne, kao i na krajnjem jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L.A.