Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.01.2018. 09:12 |

Završen rukometni turnir prijateljstva 'Handball cup 2018.'

FENA

ZENICA, 8. januara (FENA) - Na tradicionalnom 8. Međunarodnom rukometnom turnir prijateljstva "Handball cup 2018.“, koji se održava u Zenici za mlađa godišta, najviše uspjeha imale su ekipe "Krim Olimpija" iz Ljubljane, hrvatske ekipe "Đakovo" i "Nexe Našice".

Na turniru, koji je okupio više od 500 učesnika uzrasta 2.000 godiše i mlađi, prikazan je kvalitetan rukomet, a domaćini Škola rukometa "Čelik Junior" se ponovno pokazao kao odličan organizator. 

U kategoriji 2006. godište i mlađi pobjednik je bila ekipa "Krim Olimpija", ispred "Čelik Juniora", Zrinjskog iz Mostara i visočke Bosne, a najbolji strijelac bio je Deni Mečkić, najbolji golman Džan Čeljo (oba Čelik junior), dok je najbolji igrač ovog uzrasta Matija Brulec (Krim Olimpija).

Kategorija 2004. godište i mlađi imala je za pobjednike momčad "Nexe Našice", ispred visočke Bosne, koja je imala najboljeg igrača ovog uzrasta Kerima Semića, treći je bio Krim Olimpija, a četvrti Čelik Junior. Najbolji strijelac kategorije 2004. godište bio je Josip Kolarić (Nexe), a najbolji golmani su Simon Montanić (Krim olimpija) i Bodin Hrkač (Nexe).

U kategoriji 2002. godište i mlađi pobjednik je momčad Đakovo, ispred Krim Olimpije, Zrinjskog iz Mostara i domaćina turnira, a najbolji strijelac je Luka Poplašen (Đakovo), najbolji golman Luka Rađenović (Krim olimpija), dok je najbolji igrač Ivan Stipić (Đakovo).

Za najboljeg igrača u kategoriji 2000. godište proglašen je Mateuš Jaklič, član pobjedničke ekipe Krim Olimpija, najbolji strijelac je bio Bruno Čuić, a najbolji goluman Ivan Poljak, oba iz drugoplasirane ekipe "Nexe Našice, dok je treća bila ekipa Đakovo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana