Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 13:09 |

HDZ 1990: Liječnici s pravom traže svoja prava

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. siječnja (FENA) - HDZ 1990 smatra kako su opravdani zahtjevi liječnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), koji traže pokretanje pregovora o novom kolektivnom ugovoru te povećanje satnice i koeficijenata za sve skupine liječnike.

Iz te stranke priopćeno je kako je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg pozitivnim ocijenio rad Vlade u 2017. godini, da bi samo nekoliko dana poslije Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a održao štrajk upozorenja te najavio pokretanje procedure za stupanje u generalni štrajk.

"Na području HNŽ-a radi 750 doktora medicine, pridodamo li tomu u kakvim uvjetima rade i kako su plaćeni, ne treba nas čuditi da sve više njih razmišlja o odlasku u inozemstvo gdje će biti više cijenjeni i plaćeni za svoj posao. Žalosno je da su vladajući sami sebi dovoljni i ne razmišljaju kako zaustaviti egzodus mladih obrazovanih ljudi, a da ne govorimo o tomu da se uopće ne brinu zbog odlaska cijelih obitelji", priopćeno je iz HDZ-a 1990.

U priopćenju se dodaje kako je posljednje povećanje plaća zdravstvenim djelatnicima bilo 2008. godine u vrijeme dok je na vlasti u HNŽ-u bio HDZ 1990.

"2018. je izborna godina. Vjerujemo kako će zdravstveni, ali i svi drugi radnici s područja naše županije, shvatiti tko je odgovoran, a tko samo daje obećanja koja ne ispunjava, te svoje povjerenje pokloniti HDZ-u 1990 koji je spreman boriti se za prava radnika, veće plaće i bolje uvjete rada", poručili su iz HDZ-a 1990.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Priopćenje za javnost HDZ-a 1990

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo