Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 08.01.2018. 13:37 |

Vlada ZDK-a tokom 2017. osigurala kvalitetno funkcionisanje ustanova kulture

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. januara (FENA) - Monitoring tim za praćenje realizacije programa "Strategija kulturne politike Zeničko-dobojskog kantona za period 2014.-2020. godina" podnio je izvještaj o realizaciji aktivnosti predviđenih Akcionim planom Strategije za 2017. godinu.

Vlada ZDK je nakon opširne analize usvojila izvještaj o realizaciji aktivnosti predviđenih planom realizacije ove strategije u protekloj godini.

U izvještaju se konstatuje da je Zeničko-dobojski kanton u prošloj godini izdvojio za oblast kulture 3,557.140 KM, i da je nastavio finansirati 15 ustanova kulture, među kojima je 11 javnih biblioteka, tri javna muzeja i Bosansko narodno pozorište Zenica, te tako omogućio kvalitetno funkcionisanje ustanova kulture na svom području.

Prema izvještaju 'Monitoring tima' ukazano je da pojedini osnivači lokalnih ustanova kulture nedovoljno ili nikako finansiraju ustanove kulture koje su osnovali.

Neke od spomenutih ustanove kulture u općinama na području Kantona u pojedinim slučajevima skoro se u potpunosti finansiraju s kantonalnog “Transfera za ustanove kulture”.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta