Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 14:27 |

Produženo važenje kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje u TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 8. januara (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i predsjednici sindikata uposlenih u oblastima osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja Admir Terzić i Sumedin Kulović potpisali su sporazume o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu.

Ovim sporazumima je predviđeno produženje važenja kolektivnih ugovora za ove djelatnosti u Tuzlanskom kantonu na period od dvije godine, saopćeno je iz Vlade TK.

-Ovo je plod našeg socijalnog dijaloga i dokaz da imamo kvalitetan tekst kolektivnog ugovora kojeg smo evo produžili i za naredne dvije godine - rekao je predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja Admir Terzić.

Izrazio je zahvalnost kantonalnoj vladi za razumijevanje i nedavno potpisivanje sporazuma o osnovici za obračun plaća i naknadama za ishranu i korištenje godišnjeg odmora, čime je došlo do povećanja plaća uposlenicima u oblastima obrazovanja.

-Potpisivanjem sporazuma i produžavanjem važenja kolektivnih ugovora za naredne dvije godine, mi sa sindikatima svim našim uposlenicima u oblastima osnovnog i srednjeg obrazovanja dajemo jednu dodatnu stabilnost i socijalnu sigurnost - zaključio je premijer Gutić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Sindikat doktora medicine i stomatologije najavljuje štrajk upozorenja

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana