Svijet     | 09.01.2018. 10:42 |

Premijer Edi Rama maskiran u Djeda Mraza ispunjavao novogodišnje želje

FENA Saopćenje

TIRANA, 9.siječnja (FENA) - Albanski premijer Edi Rama poznat je po posebnom pristupu obnašanju javnih funkcija.

Najviše pozornosti privlači nošenjem tenisica na službenim sastancima, što, po mišljenju mnogih, nije samo stvar modnog stila, već pokušaj da se pošalje poruka kako Albanija nema vremena za gubiti i da mora istrčati svoj put prema Europskoj uniji.

Kako javlja Albanska novinska agencija (ATA), Edi Rama ponovno je iznenadio Albance. U jednoj od najpopularnijih televizijskih emisija u Albaniji Rama se prerušio u Djeda Mraza kako bi ispunio želju jednom dječaku i jednoj djevojci.

Devetogodišnji Leo, koji je rođen kao paraplegičar, poslao je Djedu Mrazu pismo, zaželivši fizikalnu terapiju i auto da ga odvozi u školu svaki dan. U emisiji je Rama odjeven kao Djed Mraz slušao Leovu i priču Eriglise, 26-godišnje djevojke iz egipatske zajednice, čija je želja bila podjela darova djeci ove zajednice na Silvestrovo. „Djed Mraz" se obvezao pomoći Leu, osiguravši mu ne samo dnevni prijevoz u školu, već i fizikalnog terapeuta kako bi olakšao dječakovo kretanje.

Premijer Rama ispunio je želju i Eriglise Lami da preda darove djeci romske i egipatske zajednice, a iznenadio ju je još jednom odlukom, imenujući ju savjetnicom ministra zdravstva i socijalne zaštite o pitanjima ove zajednice.

-Albanija je danas kao dom obitelji koja se bori s višestrukim problemima, ali ovisi o tome hoće li odlučiti predati se ili boriti zajedno kako bi se utrla i izgradila sigurnija budućnost za sljedeću generaciju – izjavio je Rama.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Tirana: Prosvjednici gađali zgradu albanske Vlade molotovljevim koktelima i kamenjem

Rama: Svaki napad na Kosovo je napad na Albaniju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana