Bosna i Hercegovina     | 09.01.2018. 12:52 |

Policija i civilni sektor u defileu Banjom Lukom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 9. januara (FENA) - Devet policijskih ešalona ispred kojih je bio zastavni vod policije RS-a danas je učestvovao u defileu centrom Banje Luke u povodu 9. januara, "dana RS-a", koji je neustavnim proglasio Ustavni sud BiH.

Počasna jednica MUPRS-a bila je postrojena u čast predsjednika RS-a Milorada Dodika, kojem su predali raport, a pozdravio ih je riječima "Pomoz Bog junaci“.

Osim policije, u defileu koji je brojao oko 1.800 učesnika, a koji su s posebne bine pratili srpski predstavnici vlasti RS-a predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom, bili su i pripadnici civilnog sektora, poštari, vatrogasci, sportisti, kulturno-umjetnička društva, studenti...   

Skup u Banjoj Luci osigurava više od 700 pripadnika MUPRS-a, a direktor policije RS-a Darko Ćulum je rekao da su pripreme za defile trajale oko mjesec dana, ali ove godine nije bilo učešća Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

Defile su posmatrali predsjednik Južne Osetije Anatolije Bilibov, bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a Vladu Srbije predstavlja potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, te ministar obrane Aleksandar Vulin, a, između ostalih, prisutan je i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, sin haškog optuženika Ratka Mladića te princ iz Srbije Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Nastupio je i policijski orkestar svirajući "Paradni marš“, a defile su posmatrali građani noseći zastave RS i Srbije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'