Sport     | 09.01.2018. 17:04 |

Na šahovskom turniru u Hrvatskoj sudjelovalo 107 igrača regije

FENA Agencije

BOŠNJACI, 9. siječnja (FENA) - U Bošnjacima, gradiću nedaleko od Županje, u utorak je završen tradicionalni 23. međunarodni šahovski turnir na kojem je sudjelovalo 107 igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

 Na turniru su nastupila dva velemajstora i osam međunarodnih majstora, a poslije 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja pobijedio je zagrebački međunarodni majstor Blažimir Kovačević, javila je Hina.

 Pobjednik je osvojio 7 bodova, koliko i drugoplasirani Novak Čabarkapa, koji je u posljednjem kolu svladao osječkog velemajstora Zorana Jovanovića. No, srpski internacionalac je imao dosta slabiji turnir, pa se morao zadovoljiti drugim mjestom. Ugodno je iznenadio član zagrebačke "Mladosti" Miljenko Muha, koji je osvojio treće mjesto, a tek četvrti je prvi nositelj Zoran Jovanović.

Rezultati posljednjeg kola:

Čabarkapa-Jovanović 1:0, Mrkonjić-Kovačević B. remi, Muha-Tica remi, Radovanović-Sertić remi, Žaja-Babić 1:0, Klasan-Karabaić 1:0, Aščić P.-Tomaš 1:0, Bobanac-Gorić remi itd.

Konačan poredak najuspješnijih sudionika:
1. Kovačević B. 7 bodova, 2. Čabarkapa 7, 3.-11. Muha, Jovanović, Radovanović, Tica, Mrkonjić, Aščić P., Žaja, Klasan i Petrušić po 6,5 bodova itd.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana