Sport     | 09.01.2018. 19:02 |

Oruč novi član stručnog štaba FK Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Šesdesetdvogodišnji fudbalski trener i bivši fudbaler Sarajeva, Abdulah Oruč, priključit će se stručnom štabu Husrefa Musemića.

Fokus njegovog rada u narednom periodu bit će vezan za individualni rad s igračima, rad s igračima koji se oporavljaju od povreda, te s fudbalerima koji će u toku sezone bilježiti manju minutažu. Za ovog trenera, kako govori, rad u prvom timu Sarajeva predstavlja veliku čast.

- Mi treneri, koji radimo duži niz godina u omladinskim kategorijama kluba moramo biti odani našem Sarajevu. Za mene je ljubav prema klubu ogromna i na bilo koji način, ako mogu pomoći, tu sam i uvijek ću biti. Za mene je veliki izazov i motivacija što sam priključen radu prvog tima. Ja sam zaista sretan što imam priliku raditi u Sarajevu, s bilo kojom selekcijom, a rad u prvom timu je najveće priznanje - rekao je Oruč.

To će biti četvrti put da Oruč surađuje s Musemićem. 

 - Drago mi je što nastavljam raditi s Musemićem. Ovo je četvrti put kako sam dio stručnog štaba, na čijem čelu je on. Husref je jedan izuzetan stručnjak i što bi rekli, jedan je od nas. Za njega je Sarajevo uvijek na prvom mjestu i kada toliku povezanost s klubom spojite sa znanjem i motivacijom, rezultat, vjerujem da neće izostati - kazao je Oruč za službenu stranicu FK Sarajevo. 

U  dosadašnjoj karijeri, ovaj iskusni fudbalski trener, radio je u brojni klubovima, a već dugi niz godina je trener u Školi fudbala "Asim Ferhatović-Hase" i u nekoliko navrata je bio pomoćnik u stručnom štabu prvog tima Sarajeva. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo