Kultura     | 10.01.2018. 09:01 |

Mostar domaćin Međunarodne konferencije o primjenjenom teatru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. januara (FENA) - Centar za dramski odgoj (CDO) organizira 20. međunarodnu konferenciju "Primijenjeni teatar - umjetnost ili društvena akcija" koja će biti održana od 23. do 25. februara u Mostaru.

Konferencija je doprinos Centra za dramski odgoj 44. godišnjici postojanja Mostarskog teatra mladih, a održava se u saradnji i uz podršku BH Centra IDEA-e (Međunarodne asocijacije za dramu, teatar i obrazovanje) i BH Centra ASSITEJ-a (Međunarodne asocijacije teatra za mladu publiku).

Konferencija će pokušati ispitati mogućnosti i stanje raznih dramskih i teatarskih oblika koji se zajedničkim imenom nazivaju 'primijenjeni teatar', čuti primjere dobre prakse, razmijeniti ideje i mišljenja te sagledati mogućnosti saradnje i zajedničkog djelovanja, ali i pokušati dati odgovore na brojne dileme, pitanja i nedoumice koje proizlaze iz bavljenja tom temom.

Ključni govornici provocirat će diskusiju i postavljati pitanja na koja će u toku konferencije tražiti odgovore te praktično, kroz više radionica i prezentacija, predstaviti različita iskustva iz svog rada.

Učesnici konferencije vidjet će i tri programa primijenjenog teatra, a prisustvovat će i dodjeli Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot" te drugih godišnjih priznanja koja dodjeljuju Centar za dramski odgoj i Mostarski teatar mladih.

Svi koji su zainteresirani za učešće u radu konferencije pozvani su da prijave svoje referate, izvještaje, prezentacije svoga rada, radionice i drugo, a učesnici čije teme budu prihvaćene bit će gosti konferencije. Rok za prijave je 10. februar, saopćeno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana