Ekonomija     | 10.01.2018. 14:53 |

Sutra sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da će sutra biti obavljeni razgovori predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH na kojim će pokušati približiti stavove i otkočiti zastoje koji postoje u Parlamentu kako bi budžet za 2018. bio usvojen.

Dodala je da je na svim odborima i u svim klubovima poslanika rečeno da je prijedlog budžeta dobar i da zaslužuje podršku u Parlamentu FBiH. 

Milićević je navela da Federacija ima na raspolaganju čitav januar za usvajanje budžeta za 2018. i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s MMF-om.

Federalno ministarstvo finansija izradilo je Budžet Federacije BiH za 2018. u iznosu 2,88 milijardi KM i Zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.

Taj budžet je najveći budžet Federacije BiH do sada u nominalnom iznosu, uz novinu da su sredstva za kapitalne investicije značajno povećana i iznose 250 mililona KM, što predstavlja oko devet posto budžeta. 

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1331

Peuzmite https://drive.google.com/drive/folders/11Us3Ey8hx5JUXXZunvpLOb88p7lSx1Ck?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo