Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.01.2018. 15:35 |

Tunis: Više od 200 demonstranata uhapšeno, protesti nastavljeni

FENA Internet

TUNIS 10. januara (FENA) - Više od 200 osoba je uhapšeno, a desetine je povrijeđeno u sukobima demonstranata u Tunisu sa snagama reda, javlja AFP. Već danima u ovoj zemlji traju demonstracije zbog sve teže ekonomske situacije i vladinih mjera štednje.

Građani su ogorčeni povećanjem poreza i visokim cijenama u državi koja je važila za najstabilniju arapsku državu nakon talasa „arapskog proljeća“ 2011. godine. Međutim, vlasti tvrde da je riječ o nasilju, a ministar policije saopćio da je 49 policajaca povrijeđeno.

Vlada je rasporedila policiju i vojsku na ulice u nekoliko gradova tokom noći, s namjerom da demonstracije stavi pod kontrolu. Predstavnik jevrejske zajednice je saopćio da su tokom noći bačeni molotovljevi kokteli na objete dvaju jevrejskih škola, ali da nije bilo veće materijalne štete.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Meloni zahvalila Tunisu na naporima u borbi protiv trgovaca ljudima

Argentinska policija sukobila se s demonstrantima koji protestuju protiv mjera štednje

Na antivladinim protestima u Tel Avivu uhapšeno 11 osoba

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta