Regija     | 10.01.2018. 16:32 |

MUP Crne Gore prekinuo međunarodni lanac krijumčarenja marihuane

FENA Saopćenje

PODGORICA, 10. lipnja (FENA) - Pripadnici crnogorske policije presjekli su međunarodni lanac krijumčarenja marihuane morskim putem koji je vodio od Albanije prema Italiji te dalje prema zemljama Europske unije, priopćio je u srijedu MUP Crne Gore, navodeći kako je pri tome u Albaniji otkriveno 600 kilograma marihuane.

 U MUP-u navode kako je krijumčarenje prekinuto u višednevnoj akciji, koja je započela na osnovu podataka dobivenih zahvaljujući razmjeni informacija s kolegama iz Italije i Albanije.

 Službenici Sektora granične policije (SGP) MUP-a Crne Gore su, kako se navodi, tom prilikom 6. i 10. siječnja, zaplijenili ukupno tri plovila u kojima je zatečeno pet osoba.

 "Zahvaljujući podacima do kojih su službenici SGP potom došli i dali kolegama u Italiji i Albaniji, u Albaniji je otkriveno 600 kilograma marihuane koja je, kako se sumnja, bila namijenjena međunarodnom krijumčarenju upotrebom plovila koja je policija Crne Gore locirala i zaplijenila", navode u MUP-u Crne Gore.

 Od navedenih pet osoba uzete su izjave, a dobiveni podaci će se dostaviti kolegama u Albaniji i Italiji, radi kaznenog procesuiranja tog predmeta, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana