Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.01.2018. 20:41 |

Bura zbog knjige: Trump najavio reviziju američkih zakona o kleveti

FENA

WASHINGTON, 10. januara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump je izjavio danas da će njegova administracija razmotriti da li se američki zakoni o kleveti mogu „pojačati“, a nakon što je objavljena knjiga koja dovodi u pitanje njegovu mentalnu sposobnost da bude predsjednik, prenosi Reuters.

- Naši zakoni o kleveti su sramotni i trebamo ih se stidjeti. Oni ne predstavljaju američke vrijednosti i poštenje i mi ćemo se time pozabaviti - rekao je Trump novinarima na početku sastanka s njegovim kabinetom.

U knjizi „Vatra i bijes - Unutar Trumpove Bijele kuće“ autor Michael Wolff dovodi u pitanje njegovo mentalno zdravlje portretirajući ga kao djete s poremećajem pažnje. Trump se i ranije žalio na zakone o kleveti.

- Dobro ćemo se time pozabaviti tako da kad neko kaže nešto što je lažno o nekome da ta osoba ima mogućnost da dobije adekvatnu odštetu i satisfakciju - rekao je Trump.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Američki Senat odobrio paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i Tajvan

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu